Grindvloer.nl | Kunststof gebonden vloerenOndervloeren

tegelondervloerslechte ondervloerondervloer met troffelvloer

 

 

 

 

 

 

 

In principe kan op iedere ondervloer een siergrindvloer of andere kunststofvloer worden aangebracht. De belangrijkste voorwaarde die aan een ondervloer wordt gesteld is dat deze voldoende stabiel en droog is. Daarnaast is een goede voorbereiding en het gebruik van de juiste hechtprimer van belang.

Beton / zand-cement

Mits er geen ernstige scheuren of verzakkingen zijn er geen bijzondere voorbereidingen vereist. 

Monolite

Om een goede hechting te krijgen dient de vloer opgeruwt te worden d.m.v. een betonschaaf of bij grotere oppervlakten stofvrij gestraald te worden.

Anhydrite

Omdat er een "vettige" sluier op dit soort vloeren zit dient deze vooraf geschuurd te worden.

Tegels / plavuizen

Het belangrijkste is dat u zeker weet dat de tegels voldoende vastliggen aan de ondervloer. Als grote vlakke hol klinken, op het moment dat u er met een hamer op tikt, is dit een indicatie dat de tegels los liggen, waardoor het verstandig is deze volledig te verwijderen. Ook een tegelondervloer zal licht opgeruwd moeten worden om een betere hechting te verkrijgen.

Hout

Een houten vloer dient voldoende stabiel te zijn, delen mogen onderling niet bewegen en/of doorzakken. Het is raadzaam de vloer te voorzien van grote dikke vloerplaten (bijv. multiplex) en die om de 10 à 15 cm rondom te schroeven. Daarna zullen de naden moeten worden afgeplakt met speciale nadenband welke wordt afgerold met een laagje epoxy.

Afschot / uitvlakken

Om met dit product een vloer uit te gaan vlakken of onder afschot te gaan leggen is uiteraard mogelijk. Het is echter een zeer kostbare aangelegenheid. Daarom is het verstandig, indien mogelijk, om het gewenste afschot al in de ondervloer te laten aanbrengen.