Grindvloer.nl | Kunststof gebonden vloerenSeallaag over grindvloer

 

Door het aanbrengen van een transparante filler (ook wel seallaag genoemd) over de grindvloer wordt de ruimte tussen de korrels in de top dichtgezet, hierdoor kan er geen vuil tussen de grindkorrels komen.

Dit maakt de grindvloer aanzienlijk makkelijker in het onderhoud. Qua uiterlijk is een grindvloer met seallaag anders van karakter dan een "open-structuur" grindvloer.

 

Meestal wordt er gezegd dat een grindvloer gemakkelijk in onderhoud is doordat stof  "onzichtbaar" tussen de korrel verdwijnt. De praktijk leert echter dat niet alleen stof tussen de korrel verdwijnt maar ook geknoeide eet- en drinkwaren en modder (van huisdieren, kinderen of uzelf). Dit zal zich dan gaan hechten aan de achtergebleven stofresten, waardoor een flinke schrobbeurt gevolgd door de waterstofzuiger vaak nodig blijkt te zijn.


De meeste mensen verkiezen daarom uiteindelijk het gemak in onderhoud boven het uiterlijke karakter van de vloer.

 

Aflaklaag over grindvloer
 

Indien u geen seallaag over uw grindvloer wilt, is het altijd aan te raden om wel een extra aflak over de vloer aan te laten brengen. Uw grindvloer blijft wel het uiterlijk houden van een "open-structuur" grindvloer, maar wordt aan de top toch beter beschermd tegen loslaten van grindkorrels, zgn. loopbanen en heeft een extra UV-bescherming.

 

Ook over een seallaag kan nog een extra aflak worden aangebracht, waardoor de vloer nog beter beschermd is tegen loopbanen en UV-verkleuringen.

Daarnaast biedt het een extra bescherming tegen witten vlekken die kunnen ontstaan als er water onder bakjes (o.a. huisdieren, plantenpotten) blijft liggen. Ook vlekken van o.a. koffie en rode wijn kunnen, indien deze te lang op de vloer blijven liggen, lichte verkleuringen veroorzaken.

De extra aflak biedt ook hiertegen een goede bescherming.