Grindvloer.nl | Kunststof gebonden vloerenGrindvloer kwaliteiten

Net als bij veel andere producten, zie je ook op de markt met grindvloeren enorme kwaliteitsverschillen in het gebruikte materiaal en de strakheid van smeren.

 

Kwaliteit van smeren grindvloer

In de kwaliteit van smeren zijn enorme verschillen waarneembaar.

Een echte vakman zal altijd een 1000 watt lamp gebruiken om eventuele vleugen in de vloer nog netjes strak te smeren, daarnaast zal hij voldoende tijd nemen om de korrels zo dicht mogelijk in elkaar te smeren. Uiteraard zal de echte vakman de vloer handmatig met de spaan aanbrengen. 

 

Vele handige stukadoors en klusjesmannen begeven zich inmiddels ook op de grindvloerenmarkt. Feit is echter dat stucmateriaal heel andere verwerkingseigenschappen heeft dan een kunststof grindvloer.

Het aanbrengen van verschillende producten vergt dan ook een andere vaardigheid. Daarnaast kun je eventuele oneffenheden in een gestucte wand de volgende dag nog wegschuren, en in een grindvloer niet.

  

Kwaliteit bindmiddel grindvloer

Er zijn vele verschillende soorten bindmiddelen (hars/harder) te verkrijgen. Deze bindmiddelen hebben ook verschillende eigenschappen.

De goedkopere bindmiddelen kenmerken zich doordat zij vaak al vrij geel van kleur zijn, of doordat zij onder invloed van UV stralen op heel korte termijn overmatig gaan verkleuren.

De duurdere bindmiddelen zijn heel helder en hebben een hoge mate van UV bestendigheid, wat niet wegneemt dat een geringe mate van verkleuring in de loop der tijd niet uit te sluiten is.

Daarnaast is de viscositeit van het bindmiddel een bepalende factor. Bij “dunne” bindmiddelen zal er veel meer afdruip van de korrel zijn dan bij een dikkere versie, waardoor de grindkorrels eerder los kunnen gaan laten.

 

Kwaliteit korrels grindvloer

In principe zal er weinig tot geen verschil zitten in de kwaliteit van de naturel grindkorrels.

Deze naturel grindkorrels worden echter gekleurd. Na dit kleurproces kunnen er wel degelijk kwaliteitsverschillen optreden. Net als bij o.a. een pot verf, is het heel belangrijk dat uw vloer gelegd wordt met gekleurd grind van 1 charge, omdat er anders (lichte) kleurverschillen in de vloer kunnen voorkomen. Het is belangrijk dat het grind gekleurd wordt met pigmenten die niet overmatig gaan verkleuren. Ook moet de kleur om de korrel blijven zitten en niet tijdens het mengproces af gaan geven, hierdoor zullen namelijk vlekken in de vloer ontstaan. 

 

Goedkoopste grindvloer is dat verstandig? 

Veel mensen zijn op zoek naar de goedkoopste grindvloer.

Als u bovenstaande informatie goed heeft doorgelezen, zult u begrijpen waarom er (enorme) prijsverschillen mogelijk zijn.

Wat ook van invloed op de prijs is, is de hoeveelheid materialen die er per m2 wordt verbruikt. Indien er namelijk weinig bindmiddel wordt gebruikt (net genoeg om de korrels aan elkaar te plakken) en de vloer wordt dun en vrij open gesmeerd, kunnen bedrijven aanzienlijk op de kostprijs besparen, waardoor ze dus ook met de prijs kunnen stunten. Als de vloer er daarnaast ook in no-time wordt ingesmeerd (omdat er nog een klus extra is gepland), kunnen de bedrijven goedkoper werken.

De mogelijkheid dat goedkoop uiteindelijk duurkoop (of een heleboel ergernis) wordt is hierbij niet uitgesloten.

Indien u via onze site een offerte voor een grindvloer of andere kunststofvloer aanvraagt kunt u er van verzekerd zijn dat uw aanvraag in behandeling wordt genomen door een bedrijf dat werkt met hoogwaardige materialen en gelegd wordt door échte vakmannen die schoon en netjes werken. Uiteraard zullen ze voldoende materialen gebruiken en de vloer zo strak mogelijk op leveren.

 

Uiteraard is de keuze geheel aan u: kiest u voor een goedkope grindvloer of voor een grindvloer van hoge kwaliteit!